Roken van voedsel bestond al vanaf het moment dat we vuur uitvonden. Roken is het proces van het op smaak brengen van voedsel door het bloot te stellen aan rook van smeulend materiaal, meestal hout. Roken is een goede manier om vlees en vis te conserveren. Tegenwoordig gebruiken we rook vooral om iets extra’s toe […]
De kamado wordt doorgaans gebruikt in de zomer met lang tafelen tot ver in de avond. Maar, wist je dat een winterbarbecue ook erg leuk en lekker is? Sterker nog, bij ons is het al jaar en dag een onderdeel van ons kerstdiner en voor de snacks met oud & nieuw. De combinatie van heerlijke […]
Een kamado bbq kopen kan een behoorlijke uitgave zijn, zekers als je nog geen ervaring hebt met dit soort type barbecues. Hoewel de meeste kamado’s er hetzelfde uitzien, is er meer aan dan alleen een zware, eivormige barbecue. Dus hierbij een handig overzicht waar je op moet letten bij het kopen van de beste kamado […]
Hoewel het in het begin misschien een hele klus lijkt, is het regelen van de temperatuur van je Kamado eigenlijk vrij eenvoudig. Er is natuurlijk een leercurve, maar met een beetje oefening – en wat instructie – kun je gemakkelijk de temperatuur bereiken en behouden die je zoekt. Wat heb je nodig: Houtskool Houtwokkel / […]
Kamado’s zoals de Big Green Egg, Kamado Joe, The Basterd kunnen, mits goed verzorgd, je een leven lang heerlijke en perfect gekookte maaltijden bezorgen. De truc om het meeste uit je grill te halen is, zoals bij alle dingen, om hem een beetje liefde te geven. Net als bij een gewone grill, vereisen keramische grills […]