Kamado schoonmaken

Schoonmaken Kamado

Kamado’s zoals de Big Green Egg, Kamado Joe, The Basterd kunnen, mits goed verzorgd, je een leven lang heerlijke en perfect gekookte maaltijden bezorgen. De truc om het meeste uit je grill te halen is, zoals bij alle dingen, om hem een ​​beetje liefde te geven. Net als bij een gewone grill, vereisen keramische grills een beetje onderhoud en moeten ze, afhankelijk van het gebruik, minstens twee keer per jaar (zo niet meer) grondig worden gereinigd.

Wat heb je nodig om je kamado schoon te maken

  • Wat liefde;-)
  • Houtskool
  • Een plastic schrobborstel
  • Plastic tasje of schep voor het verwijderen van as

Stappen om je kamado goed te reinigen

Het leuke van keramische grills zoals de Kamado is dat ze echt werken als een zelfreinigende oven. Het enige dat je echt hoeft te doen, is het opwarmen, het laten zitten en het weer borstelen. Dit zal niet alleen helpen bij het verwijderen van alles wat is verbrand, maar het zal ook de grill steriliseren.

Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn de stappen:

  1. Start een vuur in de bodem van de grill
  2. Plaats het warmtedeflectorrek met de deflector erop. Voeg de grill toe (of andere kookoppervlakken zoals een pizzasteen)
  3. Sluit het deksel en breng tot 350 °C of 375 °C
  4. Laat 30 minuten tot een uur opwarmen
  5. Ventilatie openen en volledig laten afkoelen (’s nachts is het beste)
  6. Verwijder de accessoires, de grill en het warmtekaprek
  7. Verwijder de houtskool
  8. Verwijder voorzichtig de vuurring en de vuurkist
  9. Verwijder de resterende as
  10. Neem een ​​borstel en borstel alles af: de binnenkant van de grill, de keramische stukken, de grill, enz
  11. Gebruik een plastic tasje om het as op te ruimen of verwijder deze met een lepel of vochtige doek
  12. Zet het keramiek weer in elkaar en plaats de deflector
  13. Spuit de grill in met kookspray
  14. Vervang de grill en veeg, indien gewenst, de buitenkant van de grill af

Klaar! Je hebt nu een schone, glanzende grill klaar staan voor weer een seizoen van heerlijk koken. Het advies is om dit minstens twee keer per jaar te doen, afhankelijk van hoe vaak je je kamado gebruikt. We raden je ook aan om de viltbanden op je grill te controleren wanneer je een diepe reiniging doet.. Voor nu, doe een stap terug en bewonder je schone grill die wacht op meer grillen en roken!